Gadaaduin mongolchuud: London based Mongol chef @ Italian restaurant Э.Ганзо риг: Өглөөний цайнд аа өндөг идэж байга арай


Gadaaduin mongolchuud: London based Mongol chef @ Italian restaurant Э.Ганзориг: Өглөөний цайндаа өндөг идэж байгаарай

-Ийм бага хугацаанд ингэтлээ дэвшсэний гол нууц нь юу байв?
-Ер нь бол хөдөлмөр шүү дээ. Би хөдөлмөр хүнийг хүмүүжүүлдэг гэдэг үгтэй санал нийлдэг. Тэнд ажилладаг гадаадууд зөвхөн өөрийнхөө хийх ёстой ажлыг л хийдэг. Урдахаа дуусгачихсан бол бусдадаа тусална гэсэн ойлголт байхгүй. Харин Монголчууд бол юмыг хамжаад хийчихдэг, бие биедээ тусалдаг мөн ажил голохгүй хийдэг юм шиг анзаарагдсан. Би өөрийн хийх ёстой байсан пастагаа хийгээд дуусчихвал, мах шарах хүн байхгүй бол очоод л хийчихдэг байсан. Хүний ажил гэж бодолгүй бүх зүйл дээр сэтгэл гаргаж ажилладаг байсан. Тиймдээ ч захирлынхаа нүдэнд өртөж, хурдан дэвшсэн байх.

-Монголчууд гадаадад очоод өндрөөр үнэлүүлж ажиллах боломж нь хэр нээлттэй байдаг юм бэ?
-Монголчууд IQ өндөртэй юмыг хурдан сурдаг хүмүүс. Миний хувьд Англид ажиллаж байх үедээ Англичууд болон бусад орны хүмүүсээс өндрөөр үнэлэгдэж байсан. Ер нь хувь хүний хичээл зүтгэл байхад бидэнд их олон боломж нээлттэй байдаг юм шүү дээ.

http://news.gogo.mn/r/182332

Сэтгэгдэл бичих